kaart tonen

Caroline Don – Eigenares De Hofschuur

De Hofschuur in coronatijd16 juli 2020

Het is al weer 4 maanden geleden dat Nederland in een intelligente lockdown ging. Met alle gevolgen van dien. Horeca, theaters, musea, noem het maar op, iedereen moest op slot.

Ook de Hofschuur was 3 maanden dicht. 4 maart jl. hadden we onze laatste gasten en voor de weken daarna werden boekingen om begrijpelijke redenen alleen maar afgezegd.

2 juni zijn we weer opengegaan. Met inachtneming van de te voeren coronamaatregelen. Dat betekent voor de Hofschuur dat de capaciteit is teruggebracht van max. 14 naar max. 8 personen.

Het was afwachten hoe dit zou uitpakken; komen er nu nog wel gasten? Gelukkig hadden we de week nadat we open gingen,weer de eerste boekingen. Vaste gasten kwamen gelukkig weer terug, waar we natuurlijk blij mee zijn.

Ook hebben we inmiddels nieuwe gasten mogen ontvangen. We merken aan de gasten dat ze echt weer de behoefte hebben om weer naar buiten te kunnen, weg van de eigen omgeving. Ze vinden het belangrijk elkaar weer ‘life’ te ontmoeten en lekker bij te kunnen kletsen, niet alleen over werk. Veel mensen werken natuurlijk al maanden thuis, maar thuis werken is niet voor iedereen ideaal en op een gegeven moment ben je dat online vergaderen ook wel zat.

Ik ben dan ook blij dat wij een buitenlocatie hebben. Heerlijk in het groen, een grote tuin met vrij uitzicht. De gasten genieten er echt zichtbaar van om lekker naar buiten te kunnen lopen en te kunnen lunchen in de tuin, met uitzicht op de weilanden. Het geeft een vrij gevoel, na maanden binnen zitten en niet veel kunnen.

Het weer was ook heerlijk vanaf de datum dat we weer open gingen. Nu is het even wat minder, maar ik verwacht dat de gasten de komende weken binnen én buiten de Hofschuur nog volop kunnen genieten. Het weer in juni was niet alleen mooi,maar kwam ook met een onwelkome verrassing. In de nacht van 12 op 13 juni, was er kortstondig een heftige storm.

Toen we de volgende ochtend uit het raam keken, zagen we een ravage; een van onze grote wilgen in de bostuin achter de Hofschuur, was omgevallen en dwars over de bostuin gevallenen had daarmee meerdere bomen en struiken verwoest. De aanblik was verschrikkelijk!Onvervangbare oude hoogstam fruitbomen en mooie acers als luciferhoutjes geknakt!

Door de val van de wilg waren de bovenste takken van de bomen die in de val waren meegenomen, ook op het dak van ons kippenhok in de grote tuin terecht gekomen. De kippen die natuurlijk ’s nachts op stok waren, moeten zich rot geschrokken zijn. Gelukkig waren de dames ongedeerd. De ravage in de bostuin is inmiddels opgeruimd. De kaalslag doet pijn, maar we gaan de tuin weer mooi maken, al zal het niet meer hetzelfde zijn.

Uithuilen en weer verder gaan, dat is het enige wat je kan doen.Gedurende de tijd dat we dicht waren, hebben we ook plannen gemaakt voor het bouwen van een overdekte veranda aan de achterkant van de andere schuur welke aan ons huis vast zit (de Hofschuur staat op een perceel naast het perceel waar ons huis op staat).

Het is natuurlijk heerlijk om in de tuin te kunnen lunchen, maar soms is het te winderig of er is een buitje.Dan kan je met een overdekte veranda toch nog lekker genieten van de tuin en het uitzicht op de weilanden, maar zit je droog en uit de wind. Na een lunch op de veranda, kunnen gasten eventueel lekker blijven zitten en hun sessie op de veranda voortzetten, heerlijk toch?

Net zoals de verbouwing en inrichting van de Hofschuur, doen we de bouw en later de inrichting van de veranda ook zelf. We zijn gelukkig wel handig en vinden het ook leuk om te doen. Het geeft ook veel voldoening. De vloer van de veranda is inmiddels gemaakt. De komende weken gaan we met de bouw verder.

De voortgang van de werkzaamheden zal op Instagram te volgen zijn. We kijken er nu al naar uit om de veranda te kunnen gebruiken. Voor zowel de gasten als voor onszelf is het een aanwinst in de tuin!Nieuwe plannen maken geeft energie en perspectief. Ik raad iedereen aan dit te doen, het houdt je positief in deze uitzonderlijke tijd, waar in je het af en toe misschien niet meer ziet zitten.

Wat de Hofschuur betreft, zie ik de komende tijd, ondanks de beperkende maatregelen, positief tegemoet. Er zal altijd behoefte blijven om elkaar inlevende lijve te ontmoeten. Daarvan ben ik overtuigd. Online alternatieven kunnen dat nooit vervangen.

Ik hoop natuurlijk dat we in het nieuwe jaar(liever eerder!)weer terug kunnen naar het ‘oude’ en iedereen weer zijn/haar bedrijf kan runnen, zoals we met zijn allen gewend waren. Ik wens daarom ook dat iedereen in onze branche een weg vindt om deze tijd goed door te komen. Heel succes iedereen!

Caroline Don gastvrouw van de Hofschuur