Project omschrijving

Anders Vergaderen bij: Echt Welschap in Eindhoven

Vergaderen in een luchtverkeerstoren

Voor de oorlog was het een burgerluchthaven, tijdens de oorlog werd het bezet door de Duitsers en na de oorlog vlogen hier straaljagers. Tegenwoordig vind je in het rijksmonumentale luchthavengebouw een lunchroom en tapasbar. In de oude verkeerstoren zijn twee unieke vergaderruimtes ingericht.

Geschiedenis van de locatie:

Het Rijksmonumentale pand uit 1935, ontworpen door architect Ir. Dirk Roosenburg, kent een rijke geschiedenis. Het is één van de laatst overgebleven luchthaven-gebouwen in Nederland van vóór 1940.

In de dagen van weleer werd er met regelmaat een vliegshow georganiseerd door de ’Noord-Brabantse Aeroclub’, mede opgericht door Frits Philips. De ‘gegoede burgers’ van Eindhoven kwamen hier samen voor het vliegspektakel en een drankje. Eveneens vertrokken er diverse KLM-lijnvluchten vanaf de voormalige start- en landingsbaan aan de voorzijde van het pand. Het gebouw droeg daarom op de voorgevel de naam ‘Luchthaven Eindhoven’. Op de achtergevel stond ‘Welschap’, verwijzend naar het toenmalige buurtschap van Eindhoven.

De Tweede Wereldoorlog maakte een einde aan de ontwikkeling van de Eindhovense burgerluchthaven. Eindhoven werd bezet en de Duitse ‘Luftwaffe’ nam het vliegveld over; zij wijzigden de naam naar ‘Fliegerhorst Eindhoven’. Op 18 september 1944 werd Eindhoven en omgeving bevrijd door de Amerikanen. Toch voerden de Duitsers één dag na de bevrijding nog een laatste bombardement uit op Eindhoven, waarbij de linkervleugel van het luchthavengebouw werd vernietigd.

Na de oorlog legerden de Amerikaanse en Britse squadrons zich tijdelijk in het luchthavengebouw. Uiteindelijk kwam in juni 1946 de burgerluchtvaart weer op gang en werd de eerste overzeese vlucht vanuit Eindhoven naar Londen uitgevoerd.

In 1952 kwam het vliegveld in handen van de Koninklijke Luchtmacht en werd de naam gewijzigd in ‘Vliegbasis Eindhoven’. Het vliegveld heeft tot 1994 dienstgedaan als militaire basis. De burgerluchtvaart werd in 1984 verplaatst naar het huidige vliegveld ‘Eindhoven Airport’, dat twee kilometer verderop ligt.

Twee unieke vergaderruimtes:

Oude tijden herleven in de oude verkeertoren van het luchthavengebouw, waar twee unieke vergaderruimtes zijn ingericht. Op de begane grond van de oude verkeerstoren, waar vroeger het kantoor was van de luchthavenmeester is ruimte voor een gezelschap tot 8 personen. In de uitkijktoren van de luchtverkeersleiding is ruimte voor een gezelschap tot 6 personen.

Restaurant:

In de rechtervleugel van het luchthavengebouw, dat voor de Tweede Wereldoorlog diende als ‘KLM-restaurant’, is een lunchroom- en tapasbar gevestigd. Wij bieden verschillende vergaderarrangementen aan en maatwerk is mogelijk. Wij nodigen je uit om – net als de voormalig ‘gegoede burgers’ van Eindhoven – te genieten van een lekker drankje, een heerlijke lunch of een gezellig diner bij ‘Echt Welschap’.

Vergaderruimten Echt Welschap

Beschikbaar van dinsdag tot en met zondag

Luchtverkeersleiding (toren begane grond)

  • 8 stoelen
  • Whiteboard & groot presentatiescherm aanwezig
  • € 25,- per uur
  • € 90,- per dagdeel
  • € 140,- per dag

Luchtverkeerstoren (uitkijktoren via wenteltrap bereikbaar)

  • 6 stoelen
  • Presentatiescherm aanwezig
  • € 20,- per uur
  • € 70,- per dagdeel
  • € 110,- per dag

Een ochtend dagdeel van 09.00 uur tot 13.00 uur

Een middag dagdeel van 13.00 uur tot 17.00 uur

Een avond dagdeel van 17.00 uur tot 21.00 uur

Contact gegevens

Echt Welschap
Zandkasteel 43
5658 BE Eindhoven
T: 040-8442318
E: reserveren@echtwelschap.nl 
W: www.echtwelschap.nl

Echt Welschap op Social Media

 

Meer informatie over deze locatie / vrijblijvend reserveren

TERUG NAAR PROVINCIE PAGINA